miércoles, 27 de mayo de 2009

Hàbits alimentaris!

Com tots sabeu, per tal de ser una persona sana i tenir una salut de ferro, s'ha de fer una dieta equilibrada! Això vol dir que hem de menjar de tot i en quantitats moderades. Una dieta equilibrada està formada pels aliments que aporten una quantitat adequada de tots i cada un dels nutrients que necessitem per a tenir una bona salut. La dieta ha de ser variada i s'ha de menjar fruita fresca i de la temporada. És molt important saber que hi ha una sèrie de factors que influeixen en la dieta, com són l'edat, el sexe, la mida, el pes, les activitats que fem al llarg del dia, el clima i l'entorn en el qual vivim.




En aquesta piràmide podem veure representats els diferents grups d'aliments i la importància que ha de tenir cada un d'ells a la nostra dieta, segons la mida que ocupen a la piràmide. D'aquesta manera, podem veure que la base de la nostra alimentació haurien de ser els vegetals de tot tipus completats amb quantitats adequades de làctics, càrnics, olis i grases.




Si voleu escoltar la cançó de les tres bessones feu clic aquí!!!





1 comentario:

  1. Bona tarda a tothom,

    Estic fent un estudi sobre els hàbits alimentaris de la societat catalana i el coneixement de la població sobre la cuina catalana. Crec que a molts us podria interessar participar en l’enquesta. A més, per a poder obtenir resultats significatius necessito el màxim de respostes possibles.

    Així doncs, us deixo l’enllaç de l’enquesta per a qui s’animi i qui el vulgui passar als seus coneguts. No us portarà gaire temps i pot ser que us faci reflexionar sobre els vostres hàbits i sobre la cuina catalana en general.

    https://docs.google.com/forms/d/1IHJ0kYbQUlat6z2lpiA3gH8AY2Wkcq2HH8zrTZze0WA/viewform?usp=send_form

    Moltes gràcies i salut!

    Núria Ruiz

    ResponderEliminar