miércoles, 27 de mayo de 2009

Higene personal!

És important per la nostra salut que mantinguem el nostre cos net, per tant hem de mantenir uns hàbits d'higiene diaris, que ens permetran combatre les bacteries que ens envolten!!
Distingim diferents tipus d'higiene:

  • Higiene bucal: S’ha de tenir una bona higiene bucal i s’ha d’anar regularment al dentista, perquè ell ens aconselli. Això ens previndrà de les caries i altres enfermetats bucals.
  • Higiene en el vestir: És molt important portar sempre la roba i les sabates netes, perquè així previndrem infeccions.

  • Higiene de mans: Ens hem de rentar les mans moltes vegades al dia, ja que a les nostres mans sempre hi pot haver bacteris perillosos per la nostra salut. A vegades podem pensar que les mans no estan brutes, si no estan negres, plenes de fang,etc. Però encara que ens pensem que estan netes perquè no les veiem gaire brutes, els bacteris i els gèrmens són minúsculs i no els podem veure a simple vista. Poden estar pertot arreu...Per tant, ens haurem de rentar les mans abans de: menjar, fer-nos un entrepà, escriure, fer deures, etc. També, ens les haurem de rentar desprès d’anar al lavabo, desprès de tocar un animal, de jugar a pilota, si hem vist amb algun amic que ha estat constipat i li hem deixat una joguina, rentar-la. etc.
  • El bany i la dutxa: És molt important que preguem consciència que cada vegada que tornem del carrer, desprès d’haver estat jugant o bé fent exercici, ens hem de dutxar, per eliminar totes les bacteries que ens envolten.

No hay comentarios:

Publicar un comentario